fbpx
Сьогодні
18:15 22 Січ 2021

У Зеленського вважають, що 2021 принесе Україні зростання економіки

Фото Getty Images

В Україні в 2021 році очікується зростання економіки і зарплат населення, а також збільшення іноземних інвестицій.

Такий прогноз озвучив в ефірі телеканалу "Україна 24" радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

"Українська економіка виходить на відновну траєкторію. Очікування щодо зростання 4-4,5%. Зростання буде йти перш за все за рахунок того, що ситуація на зовнішніх ринках очевидно стабілізувалася. Ми бачимо позитивну динаміку, місяць-два, по тій продукції, з якої ми виступаємо традиційно на зовнішніх ринках. Йдеться, перш за все, про металургію і аграрний сектор", – зазначив радник президента.

За його словами, додатковий імпульс економіці буде надано через монетарні канали.

"НБУ вчора залишив рекордно низьку за всю новітню історію ставку – 6%. Глава держави очікує, що це теж буде стимулювати розвиток української економіки. Програма "Великого будівництва" продовжує залишатися в 2021 році, зростання заробітних плат і доходів населення, зростає купівельна спроможність і по мінімальній зарплаті", – сказав Устенко.

При цьому радник президента зазначив, що в питанні залучення іноземних інвестицій "країна перебуває на голодному пайку".

"Два роки ми залучали по 10 млрд доларів іноземних інвестицій, а минулого року – 2 млрд доларів. Очікування цього року, що буде розблокування у напрямку інвестицій. Тут значна ставка робиться на концепт, який поки що обговорюється, але цілком реалізовується, пов'язаний з амністією капіталу", – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: