fbpx
Сьогодні
12:14 22 Січ 2021

У Харкові після пожежі почали перевірки нелегальних реабілітаційних центрів

Ігор Терехов

У Харкові розпочали перевірки з метою виявлення реабілітаційних центрів, будинків для людей похилого віку та хоспісів, які працюють незаконно.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

"Голови районних адміністрацій разом із правоохоронними органами почали тотальну перевірку подібних об'єктів. Таке рішення прийнято на вечірньому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням секретаря міськради Ігоря Терехова", – зазначили у пресслужбі, додавши, ці заходи спрямовані на те, щоб не допустити повторення трагедії, яка сталася в одному з таких «будинків для людей похилого віку», де внаслідок пожежі загинули 15 осіб.

Як заявив Терехов, подібні об'єкти, як правило, незаконні, і пацієнти там знаходяться незаконно.

"Треба виявити їх, щоб припинити їх роботу. Від правоохоронних органів теж має бути реакція", – додав він.

За словами Терехова, будівля, в якій сталася пожежа, є яскравим прикладом того, як працюють подібні установи і як там ставляться до людей.

"На невеликій площі знаходилося досить багато пацієнтів, при цьому в будинку не були дотримані жодні протипожежні заходи: на вікнах – грати, шляхів евакуації немає, перекриття – дерев'яні", – підкреслив він.

Нагадаємо, що пансіонат для літніх людей "Золотий час" у Харкові, під час пожежі в якому загинули 15 осіб, не був зареєстрований і діяв незаконно.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів "негайно розібратися в ситуації". З цією метою створено державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Комісія матиме встановити причин цієї трагедії та напрацювати механізмі запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

В Харкові оголосили 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: