fbpx
Сьогодні
13:17 22 Січ 2021

Разумков заявив, що Рада готова доопрацювати закони у сфері пожежної безпеки

Фото Reuters

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що парламент готовий доопрацьовувати законодавство у сфері пожежної безпеки.

Про це спікер сказав журналістам після урочистостей у рамках відзначення Дня Соборності України.

«На рівні Верховної Ради ми готові далі доопрацьовувати законодавство в цій сфері, врегулювання цієї сфери. Але об'єктивно – багато що зроблено вже, тут більше питань до того, як використовуються надані механізми на місцях. Контроль, мабуть, треба повертати в більш жорсткому форматі», – сказав Разумков, коментуючи пожежу в будинку для літніх людей у Харкові.

Голова ВР згадав пожежі в Одеському коледжі в 2019 році і дитячому таборі «Вікторія» в 2017 році і наголосив, що «десь треба бути більш жорстким у цих аспектах».

Разумков також висловив співчуття у зв'язку з трагедією, яка відбулася напередодні в Харкові.

Нагадаємо, що пансіонат для літніх людей "Золотий час" у Харкові, під час пожежі в якому загинули 15 осіб, не був зареєстрований і діяв незаконно.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів "негайно розібратися в ситуації". З цією метою створено державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Комісія матиме встановити причин цієї трагедії та напрацювати механізмі запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

В Харкові оголосили 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: