Новини

Після пожежі пансіонату Зеленський виступає за реформу ринку соціальних послуг

Президент Володимир Зеленський виступає за законодавче врегулювання сфери надання соціальних послуг в Україні, зокрема діяльності пансіонатів для людей похилого віку.

Про це він сказав журналістам після відвідування в лікарні постраждалих під час пожежі у пансіонаті для літніх людей у Харкові.

Зеленський поцікавився самопочуттям врятованих і побажав їм швидкого одужання.

"Просто вирішити харківську ситуацію недостатньо. Ми не знаємо, скільки таких об'єктів у державі.

Повинна бути реформа глобальна на цьому кейсі, я вважаю… Тому будуть законодавчі ініціативи, повинна бути реформа. Люди можуть отримувати нормальні якісні послуги. Думаю, що як приватні послуги можуть бути, так і комунальні, як би це не звучало, такий ринок справедливих соціальних послуг повинен бути відкритий в Україні", – зазначив Президент.

Зеленський сказав, що "частково морально не розуміє дітей, які здають в такі хоспіси, в такі умови своїх батьків", однак після спілкування з одним із постраждалих у Харкові підкреслив, що такі об'єкти дійсно є, але податків вони не платять.

"Принаймні, я вже зрозумів, що люди, в принципі, знають про такі приватні хоспіси. Те, що мені деякі наші колеги з правоохоронців сказали, що ніхто не знає про це, думаю, що це не є правда, тому що в інтернеті можна зареєструватися, простіше зареєструватися, коштує це в місяць від 5 тисяч до 15 тисяч (гривень – ред.)", – зауважив президент.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський у п'ятницю зранку прибув до Харкова.

Нагадаємо, що пансіонат для літніх людей "Золотий час" у Харкові, під час пожежі в якому загинули 15 осіб, не був зареєстрований і діяв незаконно.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів "негайно розібратися в ситуації". З цією метою створено державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Комісія матиме встановити причин цієї трагедії та напрацювати механізмі запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

В Харкові оголосили 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі.

 

 

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 31 атаку військ рф

Найбільш гаряче було на Авдіївському напрямку - українські воїни відбили 31 атаку ворога. Загалом на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.