fbpx
Сьогодні
16:28 22 Січ 2021

Нардепи пропонують створити Службу військового капеланства

Партія "Голос" пропонує підтримати законопроект, що пропонує прирівняти статус військових капеланів до військовослужбовців, створити Службу військового капеланства, визначити її структуру, підпорядкування та загальну чисельність.

Про це повідомляє сайт політичної сили.

Народні депутати з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект №4626 про службу військового капеланства. Текст законопроекту на сайті поки що відсутній.

"Із початком російської агресії проти України військові капелани… стали невід'ємною частиною особового складу у Збройних силах України, Національній гвардії, Державній прикордонній службі та інших військових формувань. Однак вони ще не мають належного соціального захисту, оскільки перебувають там, як цивільні або волонтери… Ми пропонуємо створити відповідну службу та закріпити статус військових капеланів як військовослужбовців", – сказав заступник голови фракції "Голос", ініціатор відповідного законопроекту Роман Костенко.

За його словами, законопроект визначає чіткі вимоги до осіб, які можуть бути військовими капеланами.

Згідно із законопроектом, капелани консультуватимуть військове командування з питань релігійної ситуації у підрозділі, в пункті постійної дислокації та в районах виконання завдань.

Народний депутат уточнив, що на сьогодні законодавством не визначено не лише статус капеланів, а й підстави для їх перебування на фронті та матеріального забезпечення.

"Не визначено, як вирішувати побутові та правові питання і що має робити держава, якщо капелан дістає поранення або гине. Так само не захищені їхні родини", – додав Костенко.

«Голос» ініціює законодавче визнання військових капеланів!❗️ Наш законопроект вперше законодавчо врегульовує…

Posted by Голос on Friday, January 22, 2021

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: