fbpx
Сьогодні
18:31 22 Січ 2021

В Україні заборонили випробовувати косметику на тваринах

20 січня Кабінет міністрів затвердив технічний регламент, який, серед іншого, забороняє випробування косметичних засобів на тваринах в Україні.

Про це повідомляє Суспільне.

"Один із важливих аспектів нового регламенту – заборонити випробування косметики на тваринах та дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу", – зазначено у пояснювальній записці Міністерства охорони здоров'я.

Крім того, забороняється використання в косметиці, яка реалізується в Україні, сполук, що класифікуються як канцерогенні, радіоактивні речовини та небезпечні барвники. Документ розширює перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів з 400 до 1328, а також передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів і УФ-фільтрів.

Косметика повинна мати відповідне маркування. Постанова набирає чинності через 18 місяців після оприлюднення.

Довідка

Велика Британія була першою країною у світі, яка заборонила досліди на тваринах заради перевірки безпеки косметики у 1998 році.

У 2009 році ЄС заборонив тестування косметики на тваринах. 2013 року Європа ввела остаточну маркетингову заборону на косметику та побутову хімію, випробувану на тваринах.

Натомість Китай навпаки, вимагає того, щоб всі косметичні засоби обов'язково були протестовані на тваринах, перш ніж імпортувати їх у країну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: