Новини

Україна працює над організацією зустрічі Зеленського й Байдена, – посол Єльченко

Українська сторона працює над реалізацією запрошення Джо Байдена відвідати Київ, а також над можливим візитом Володимира Зеленського до США.

Про це повідомив посол України в США Володимир Єльченко, передає Укрінформ.

«Це буде одним з перших питань, з якого ми почнемо тут проводити діалог з новою адміністрацією», – сказав дипломат у відповідь на запитання про можливий візит президента США Байдена до України.

Єльченко зауважив, що спочатку має відбутися телефонний контакт президентів. «Над цим ми зараз працюємо, я думаю, що це буде досить швидко»,- уточнив він.

За словами посла, для дипломатичних контактів та розвитку подальших двосторонніх відносин важливо налагодити особисті зв'язки. «Зрозуміло, що візит для цього – найкраща нагода, і не треба забувати про можливий приїзд президента Зеленського сюди (до Сполучених Штатів – ред.)», – підкреслив дипломат.

У цьому зв'язку він зауважив, що нова американська адміністрація, враховуючи обізнаність в українському питанні багатьох політиків, у тому числі особисто Байдена, зосередиться на конкретних питаннях.

«Це, в першу чергу, боротьба з корупцією, оскільки пора вже від слів переходити до справ. І в другу – це реформа судової системи», – пояснив Єльченко.

Водночас він запевнив, що контакти між Україною і США продовжуються попри пандемію.

«За цей рік і ми, й інші країни навчилися працювати дистанційно. Наприклад, найближчими днями у нас відбудеться в такому віртуальному режимі засідання спільної українсько-американської групи з питань роззброєння і безпеки», – повідомив Єльченко.

Крім того, він розповів про підготовку засідань спільної стратегічної групи та групи з питань зовнішньої політики. Дипломат зауважив, що коли в новій адміністрації США відбудуться призначення посадовців, в тому числі на українському напрямі, розпочнеться більш предметна робота.

Єльченко також повідомив, що в умовах пандемії не відбулося більше двох десятків запланованих візитів, у тому числі через захворювання високопоставлених учасників делегацій. «Я думаю, що це все протягом цього року відбудеться»,- підсумував український дипломат.

Свіжі дописи

  • Новини

Білий дім з міркувань безпеки не коментує доставку в Україну зброї

Процес постачання в Україну оборонної допомоги, про яку було оголошено минулого тижня, триває, однак адміністрація… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Уперше з 2014 року до Києва прибула представниця королівської сім’ї Британії – герцогиня Единбурзька

Напередодні до столиці прибула герцогиня Единбурзька Софі Хелен - дружина наймолодшого сина Єлизавети ІІ принца… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Сили оборони за минулу добу знищили ще понад 1200 окупантів та 39 ББМ

Минулої доби, 30 квітня, українські захисники ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Наслідки ракетного удару по Одесі: кількість загиблих зросла до 5 осіб та 4 людей у край важкому стані

Кількість загиблих ворожого ракетного удару по Одесі 29 квітня зросла до 5 людей: помер у… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом минулої доби на фронті відбулося 115 бойових зіткнень

Сили оборони відбили 33 атаки ворога на Бахмутському напрямку, утримали позиції та відбили штурми російських… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.