fbpx
Сьогодні
15:53 21 Січ 2021

У Мілані заборонили курити просто неба біля громадських місць. Так вирішили боротися з забрудненням повітря

В італійському Мілані з 19 січня набуває чинності заборона на куріння на вулиці біля частини громадських місць. До 2025 року в місті планують ще посилити обмеження на куріння.

Про це передає BBC.

Відтепер у Мілані заборонено курити за 10 метрів до автобусних і трамвайних зупинок, а також у міських парках, скверах, на спортивних майданчиках, у дитячих зонах, на стадіонах та на кладовищах. Тобто людина може курити, якщо вона стоїть за понад 10 метрів від цих місць.

Як пише Corriere della Sera, спершу за порушення нового правила не будуть карати, лише попереджати. А на зупинках громадського транспорту та біля зелених зон мають з'явитися знаки про заборону.

У барах і ресторанах просто неба поки дозволено курити. Але з січня 2025 року в Мілані заборонять курити у будь-яких місцях просто неба, якщо ближче ніж за 10 метрів є інші люди, зокрема у барах і ресторанах.

Мілан став першим італійським містом, яке запроваджує таку масштабну заборону на куріння просто неба. За допомогою таких заходів влада міста хоче покращити якість повітря та захистити здоров'я населення.

Згідно з підрахунками влади, щонайменше 7% забруднення повітря твердими частинками РМ10 виникає через сигаретний дим. Через автомобільний транспорт — 45% забруднення, а непромислове спалювання — 19%, пише Le Republica.

Італійські видання зазначають, що влада Мілану обрали «м'який» підхід до запровадження заборони. Місцева влада сподівається, що в населення сформується «колективне усвідомлення правил без репресивних заходів».

Загалом в Італії заборонено курити в публічних місцях, зокрема у барах і ресторанах, із 2005 року. Деякі міста запроваджують додаткові заборони (як-от Мілан). Так, в Альгеро на Сардинії не можна курити на пляжах, у Тренто — біля зупинок громадського транспорту, а у Флоренції — біля дитячих майданчиків.

Як повідомлялося, Київ знову опинився серед міст із найбруднішим повітрям.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: