fbpx
Сьогодні
20:34 21 Січ 2021

"Потрібні кадрові рішення": в "Слузі народу" відреагували на пожежу в Харкові

Винних у пожежі в будинку для літніх людей у Харкові неодмінно покарають, заявила нардепка з фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

Про це вона сказала в ефірі каналу "Україна 24".

"Далі буде розслідування, і винні понесуть покарання. У багатьох країнах такі трагедії мають місце, але треба дивитися на причинно-наслідкові зв'язки, якщо причиною є халатність, недбалість. Так, зараз чуємо, що він (будинок для людей похилого віку – ред.) незаконно формально оформлений. То питання до тих людей, які здійснюють політику на місцях, які мають наглядати та контролювати. Сподіваюсь, комісія, а вона має і буде створена негайно, вивчить усе, проаналізує, і результати ми почуємо. Результати комісії мають містити також і кадрові рішення", — сказала вона.

Верещук відповіла на запитання, хто контролює організацію та роботу таких будинків і хто це прикриває.

"Як на мене, цю проблему треба розкласти на складові. Є дійсно складна забюрократизована система отримання дозволів, якщо ми говоримо зараз про формальне отримання. Я розумію, що інколи люди хочуть створити такий центр, але бюрократія невблаганна. З іншого боку, це система контролюючих органів, яка мала б виявляти такі незаконно утворені будинки та протидіяти цьому. Туди відносяться усі територіальні органи влади", — сказала вона.

Нагадаємо, що у приватному будинку для літніх людей у Харкові внаслідок пожежі загинули 15 людей.

"15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Станом на 16:05 на місці пожежі виявлено тіла 15 людей, 5 осіб постраждало", — йдеться у повідомленні ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: