fbpx
Сьогодні
22:58 21 Січ 2021

Нардеп-"слуга" сприяв приїзду до України російського репера, який гастролював в окупованому Криму, — "Схеми"

Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Васильковський лобіював приїзд в Україну російського співака Елджея.

Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Попри те, що для російського репера Елджея діяла заборона СБУ на в'їзд через гастролі в анексованому Криму, народний депутат від "Слуги народу" Ігор Васильковський лобіював приїзд артиста в Україну.

Васильковський 19 травня 2020 року направив депутатське звернення на ім'я голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки, у якому просив повідомити офіційну позицію та роз'яснення "щодо можливості в'їзду та допуску до участі у гастрольних заходах на території України громадянина Російської Федерації Узенюка Олексія Костянтиновича (псевдонім – Елджей)".

Нардеп пояснив таке прохання тим, що до нього з цим питанням раніше звернулись організатори концертів та гастролей в Одесі та області.

На запитання журналістів, в чиїх інтересах депутат написав звернення, Васильковський відповів: "В інтересах Елджея, він хлопець творчий, має виступати".

"Державна прикордонна служба України готова надати дозвіл на перетинання державного кордону України зазначеному у вашому листі іноземцю у разі виконання ним усіх умов в'їзду в Україну, визначених статтею 8 Закону "Про прикордонний контроль", – відповіли прикордонники на звернення нардепа.

СБУ заборонила Елджею відвідувати Україну з 2018 року після звернення нардепа Володимира Парасюка – строком на 3 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: