fbpx
Сьогодні
14:58 21 Січ 2021

Кулеба обговорив з китайським колегою торгівлю та експорт COVID-вакцини в Україну

Фото Reuters

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї щодо вакцини проти коронавірусу та розвитку торгівлі між країнами.

Про це пише МЗС.

Кулеба звернувся до китайського колеги із проханням сприяти якнайшвидшому наданню дозволу на експорт до України китайської вакцини проти коронавірусу.

"Ми розглядаємо питання співробітництва щодо вакцини не просто як міжурядову домовленість, а як взаємодію між народами Китаю та України", – підкреслив він.

Ван Ї запевнив Кулебу у готовності уряду КНР надалі надавати підтримку Україні у боротьбі з COVID-19, аж допоки пандемія не буде повністю подолана.

Сторони позитивно відзначили минулорічне зростання обсягів торгівлі між Україною та Китаєм на 20% до рекордних 15 млрд. дол. США.

Кулеба та Ван Ї обговорили плани українсько-китайських контактів на 2021 рік на всіх рівнях, включаючи найвищий. У цьому контексті Кулеба розповів колезі про заходи з відзначення 30-ї річниці незалежності України.

"Цьогоріч Україна та Китай відзначають 10 років з моменту проголошення стратегічного партнерства, а Україна відзначає 30 років незалежності. Щиро сподіваюся, що на цьому тлі Україна та Китай зможуть показати великі позитивні результати у двосторонніх відносинах", – зауважив Дмитро Кулеба.

Міністри підтвердили взаємне запрошення здійснити робочі візити, коли обмеження пандемії це дозволятимуть.

 

 

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: