fbpx
Сьогодні
21:47 21 Січ 2021

Кравчук заявив, що передача полонених Медведчуку зупинена

Фото: ukrinform.ua

Процес передачі частини громадян України, які утримуються на окупованій частині Донбасу, куму президента РФ Володимира Путіна, лідеру ОПЗЖ Віктору Медведчуку вже зупинений, оскільки літак, який повинен був привезти цих осіб, не вилетів.

Про це повідомив голова української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук в ефірі «5 каналу», передає "Інтерфакс-Україна".

"Це питання вже зупинене, і дуже просто: той літак, який повинен був привезти людей, не вилетів. І не тому, що немає палива або ще чогось. Виникає просте питання: хто летить в літаку? Ці люди мають паспорта? Вони внесені до відповідного реєстру? Це ж не просто подорож на конях – це дуже далека, причому міждержавна дорога. Спочатку вони летять з Донецька до Ростова-на-Дону, потім з Ростова-на-Дону в Мінськ, а потім з Мінська в Україну. Це вже нездійсненне питання. Літак цього зробити не може", – сказав Кравчук.

Також голова української делегації наголосив, що питання пересування, повернення громадян – це питання не Медведчука, це – питання України.

"Я не знаю, може, крім Української держави, є ще якась маленька держава Медведчука. Не може приватна особа займатися питаннями такого масштабу без держави, а якщо воно береться за це або це підтримується Росією, це означає тільки одне: зробити навколо конкретного людини піар для того, щоб підняти його авторитет", – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: