Новини

У Раді заявили, що адміністрація Байдена буде підтримувати Україну

Адміністрація новообраного президента США Джозефа Байдена буде підтримувати Україну, але не чинного президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв у "Великому ефірі Василя Зими" на Еспресо.TV.

"Ми бачимо, що стосунки української адміністрації, зокрема Зеленського, і перехідної адміністрації Байдена взагалі не склалися. Я можу нагадати, що 2016-го року, коли на виборах президента у США переміг Трамп, перша розмова між Дональдом Трампом і 5-м президентом України Петром Порошенком відбулася на 5-6 день після обрання Трампа президентом. Уже 80 днів після обрання Байдена президентом розмову з Зеленським влаштувати не вдалося", – зазначив народний депутат.

Володимир Ар'єв зауважив, що ситуація з запровадженням Сполученими Штатами Америки санкцій проти народного депутата від пропрезидентської фракції "Слуга народу" Олександра Дубінського має негативні наслідки і погіршує відносини адміністрації президента Зеленського та адміністрації новообраного президента США Джо Байдена.

"Американці завжди дивляться не на персону, а на перспективу й вони будуть обов'язково мати співпрацю з Україною, і це буде підтримка України. Це не буде підтримка Зеленського однозначно, це буде підтримка України. І тут як раз я сподіваюся на те, що принаймні залишаються зараз і політики, і професіонали, які здатні налагодити між Україною та Америкою місточок, який останні півтора року руйнував Офіс президента Зеленського", – наголосив нардеп.

Раніше Джо Байден приніс присягу президента США та офіційно став 46-м лідером Сполучених Штатів.

На церемонії інавгурації Байдена до присяги привів головний суддя Верховного суду Джон Робертс на Західному фронті Капітолію.

Церемонія почалася з державного гімну США і молитви.

Перед цим присягу віцепрезидента США прийняла Камала Харріс, яка стала першою в історії США жінкою на цій посаді.

"Я урочисто присягаюся, що підтримуватиму та захищатиму Конституцію Сполучених Штатів від усіх ворогів, як іноземних, так і вітчизняних, що маю нести справжню віру і відданість того ж; що я приймаю цей обов'язок вільно, без будь-яких розумових застережень або цілей ухилення; та що я буду добре та сумлінно виконувати обов'язки, пов'язані з посадою, на яку я збираюся вступити. Хай допоможе мені Бог", – сказала Харріс.

Хто такий Байден

Джозеф Байден понад 35 років був сенатором від штату Делавер і займав пост віце-президента в адміністрації 44-го глави американської держави Барака Обами, він вважається одним з найбільш авторитетних і досвідчених представників Демпартії.

На момент інавгурації 20 січня 2021 року йому 78 років: таким чином, він став наймолодшим президентом за всю історію США.

Фото Reuters

Як Байден став президентом США

На загальнонаціональних виборах у США Байден набрав майже 81,3 млн голосів американців. У Дональда Трампа було 74,2 млн голосів.

За результатами голосування Колегії вибірників, представник Демократичної партії також отримав значну перевагу (306 виборців, проти 232 за Трампа).

7 січня Конгрес затвердив перемогу Джо Байдена на президентських виборах, що відбулися в листопаді 2020 року.

Свіжі дописи

  • Новини

Нова пошта вийшла на ринок Іспанії

Іспанія стала 12 європейською країною, у якій компанія відкрила відділення Nova Post. Термін доставки з… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Наслідки ракетної атаки по Харкову: влучання по житловому району, один загиблий, дев’ятеро поранених

Уранці, 30 квітня, у Харкові пролунали вибухи: місто знаходиться під ворожим ударом балістики та керованих… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

З початку повномасштабної війни прикордонники викрили 450 груп, які допомагали ухилянтам

Помічник голови Державної прикордонної служби України - прессекретар відомства Андрій Демченко зазначив, що прикордонники з… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України: двоє отримали Героя України

30 квітня президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, з них 51 військовий… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україна має намір залучити більше жінок до розмінування

Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що залученість жінок у діяльності операторів протимінної діяльності вже становлять… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У кримському Джанкої вночі по аеродрому завдали ракетного удару: є поранені серед російських солдатів

Уночі, 30 квітня, у тимчасово окупованому Джанкої півострова Крим ракетами був атакований військовий аеродром, де… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.