fbpx
Сьогодні
16:42 20 Січ 2021

Тарифні протести: на Луганщині пояснили, як формується ціна на розподіл газу

На тлі протестів в АТ "Луганськгаз" пояснили, як формується тариф на розподіл газу.

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на інтерв'ю заступника голови правління АТ "Луганськгаз" Олександра Власова.

Обурення людей часто пов'язані з низьким рівнем доходу та відсутністю прозорості більшості тарифів. Але достатньо пошукати дані у вільному доступі, й картина буде більш-менш зрозумілою, каже Власов.

"Хотів би зауважити, що на початку січня була певна кількість журналістських розслідувань про те що, а що в тому тарифі? От на одному ресурсі велике відео дивився. "Фахівець" казала, як встановили їм тариф, а що в структурі того тарифу — нікому невідомо. Це не відповідає дійсності. Тариф затверджує НКРЕКП. Є певна процедура розгляду цього тарифу, порядок розрахунку цього тарифу, його затвердження. І от коли вам кажуть, що ми не знаємо складові цього тарифу, у вільному доступі є постанова, є додаток до цієї постанови з повною структурою тарифів та видатків", — переконує заступник голови правління АТ "Луганськгаз".

Є кілька великих елементів, які закладені в цей тариф у процентному відношенні.

Перше — це витрати оператора ГРМ на придбання газу, так званого технологічного газу. Щоб газ по трубах рухався, необхідно підтримувати належний тиск, і закуповується так званий технологічний газ.

Друге — це витрати на заробітну плату.

Третє — це, так звана, інвестиційна складова. Це гроші, які витрачаються на модернізацію, ремонт газорозподільної системи, заміну обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: