fbpx
Сьогодні
15:08 20 Січ 2021

Суд залишив екскерівника "Укрбуду" Микитася під арештом

Фото: hromadske

Київський апеляційний суд залишив у силі арешт екс-голови "Укрбуду" Максима Микитася за підозрою в організації викрадення столичного адвоката.

Відповідне рішення суд ухвалив у середу, відмовивши у такий спосіб у задоволенні апеляційної скарги захисту Микитася на рішення Шевченківського районного суду Києва про обрання Микитасю запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Рішення Шевченківського районного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном до 27 лютого 2021 року залишити без змін, апеляційні скарги захисту… залишити без задоволення ", – йдеться в рішенні суду.

Під час засідання Микитась заявив про свою непричетність до інкримінованого йому злочину, зазначив, що рішення суду першої інстанції було ухвалене з порушеннями.

"Потрібно було закрити мене… це повністю фальсифікована, сфабрикована справа", – сказав він.

У свою чергу представники сторони обвинувачення вказали на достатність доказів причетності Микитася до організації викрадення столичного адвоката та відзначили наявність ризиків для розслідування справи у разі пом'якшення запобіжного заходу.

Цей запобіжний захід Микитасю було обрано у справі, порушеній Нацполіцією, в рамках якої йому інкримінували замовлення викрадення юриста фірми, що надавала послуги Укрбуду.

Своєю чергою Микитась вважає цю справу помстою заступника глави Офісу Президента Олега Татарова, відносно якого він дав викривальні свідчення у НАБУ в справі щодо махінацій із житлом для Нацгвардії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: