fbpx
Сьогодні
16:55 20 Січ 2021

Мезенцева анонсувала створення "Кримської платформи" на майданчику ПАРЄ

English version here

Голова постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Марія Мезенцева (фракція "Слуга народу") анонсувала створення неформальної "Кримської платформи" на майданчику ПАРЄ.

Про це передає Інтерфакс-Україна. 

"У новій стратегії нашої делегації… ініціатива про неформальну платформу підтримки теми Криму та прав людини, що є одним із форпостів діяльності ПАРЄ. Неформальна платформа підтримки України вже заснована, як "Кримська платформа". Таку саму назву вона матиме і на майданчиках ПАРЄ. І ми будемо… про цю ініціативу інформувати потенційних партнерів – депутатів ПАРЄ, щоб вони до цієї платформи приєднувалися", – сказала Мезенцева на онлайн-круглому столі "Ситуація з правами людини в окупованому Криму напередодні зимової сесії ПАРЄ" у середу.

За словами народного депутата, нова платформа на майданчику ПАРЄ працюватиме паралельно з уже наявною тематичною платформою "Балтік-плюс".

"Ми з колегами подумали, що Крим, дотримання прав людини та ситуацію на півострові ми маємо виділити в інший вимір і активно працювати з цього треку", – зазначила народний депутат.

Мезенцева наголосила, що ситуація з правами людини на Кримському півострові погіршується, чому, зокрема, сприяє і пандемія COVID-19, про що постійна делегація Верховної Ради поінформує ще раз ПАРЄ.

Як повідомлялося, раніше Мезенцева висловлювалася за залучення до "Кримської платформи" представників ПАРЄ. "У нас є певна думка, що "Кримська платформа" має поширитися також на ПАРЄ", – сказала Мезенцева агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що кримське питання залишається гострим та актуальним і не знімається з порядку денного української делегації в ПАРЄ, "як і війна на Донбасі".

Зимова сесія ПАРЄ відбудеться 25-28 січня у гібридному форматі (онлайн та очно) у Страсбурзі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: