fbpx
Сьогодні
09:44 20 Січ 2021

Ляшко пояснив, що українців, яким зробили щеплення проти COVID-19, будуть заносити в електронну систему

Українцям не треба звертатися до приватних структур, аби зробити за гроші щеплення проти COVID-19 – держава зацікавлена в безплатній вакцинації всіх верств населення.

Про це телеканалу "Україна 24" розповів головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безоплатно для всіх верств населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах, оскільки ми зацікавлені й маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або матиме можливість потрапити на ринок України.

Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації за власний кошт, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021 року, але і то не факт", – зазначив заступник глави МОЗ.здЗа його словами, уряд робить усе можливе, щоб вакцинувати громадян віком від 18 років безоплатно двома дозами вакцини.

Ляшко також повідомив, що усіх, кому зробили щеплення, заноситимуть в електронну систему. За його словами, коли на міжнародному рівні запровадять обов'язкові паспорти вакцинації, українські лікарі зможуть оперативно видати довідку про щеплення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: