fbpx
Сьогодні
15:30 20 Січ 2021

Байден планує скасувати низку указів Трампа, в тому числі зупинити будівництво стіни з Мексикою

Фото Reuters

Обраний президент США Джо Байден одразу після вступу на посаду у середу має намір підписати низку указів, зокрема про скасування рішення про вихід країни з Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та зупинку будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє ВВС.

Це будуть президентські директиви, які не потребують схвалення Конгресу.

Першими у списку – скасування запроваджених Дональдом Трампом обмежень на в'їзд в США представників низки арабських та африканських країн, які той вважав загрозою безпеці.

Також Байден планує підписати укази про повернення США до Паризької кліматичної угоди та ВООЗ.

Ще одним з його перших кроків буде постанова виконавчої влади, що вимагає носіння масок по всій країні і під час міждержавних поїздок.

Байден хоче прискорити впровадження вакцини з кінцевою метою – вакцинувати 100 мільйонів осіб хоча б першою дозою проти COVID-19 за перші 100 днів свого перебування на посаді.

Крім цього обраний президент США хоче подвоїти податки. У 2017 році Трамп скоротив податки в США, однак команда Байдена вважає, що вони несправедливо винагороджують найбагатших американців.

Також Байден має намір у середу підписати низку інших документів, що пом'якшують міграційну політику США. Йдеться про повернення відстрочки депортації для молодих людей, які були ввезені в США ще дітьми. Вона була введена за Барака Обами, але скасована при Трампові.

Ще одним важливим указом обраного президента стане рішення про припинення будівництва стіни на кордоні США та Мексики. Це будівництво в рамках боротьби проти нелегальної імміграції було одним із ключових передвиборних обіцянок Трампа в 2016 році.

Команда Байдена назвала це «марним витрачанням грошей», яка «забирає критично важливі ресурси від реальних загроз».

Замість цього команда Байдена планує ввести нові заходи прикордонного контролю.

Інавгурація новообраного президента США Джо Байдена відбудеться сьогодні, 20 січня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: