fbpx
Сьогодні
22:11 19 Січ 2021

Представник президента у КСУ: Указ про відсторонення Тупицького є чинним

Фото: ukrinform.ua

Указ президента Володимира Зеленського про відсторонення глави Конституційного суду України Олександра Тупицького є чинним і обов'язковим для виконання.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" представник Зеленського у Конституційному суді, нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський, коментуючи новий скандал з Тупицьким, якого 19 січня не пустили до будівлі КСУ.

"Укази президента є за юридичною силою чинними доки вони не скасовані і не визнані неконституційними. Тобто указ президента про відсторонення Тупицького з посади судді КСУ на даний момент є чинним. Він ніким не оскаржений і не підставлений під сумнів щодо його конституційності, отже, він є обов'язковим для усіх", – наголосив Веніславський.

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

19 січня ДБР повідомило про підозру голові КСУ Олександру Тупицькому, також його не пустили до приміщення суду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: