fbpx
Сьогодні
21:49 19 Січ 2021

Помпео пояснив, які наслідки може мати Україна, якщо "Північний потік-2" буде добудовано

Державний секретар США Майкл Помпео наголошує: запровадженні санкції проти Росії демонструють, що Штати не бояться притягнути до відповідальності тих, хто допомагає будувати "Північний потік-2".

Така заява була опублікована на сайті Посольства США в Україні.

Держсекретар наголосив, що завершення "Північного потоку-2" поставило б Україну в скрутне становище перед Російською Федерацією.

"Завершення будівництва «Північного потоку-2» дало б Росії засіб повністю оминути Україну, позбавляючи її життєво важливих доходів і роблячи її вразливішою для подальших агресивних дій Росії… Сьогоднішнє оголошення санкцій демонструє, що Сполучені Штати не бояться притягувати до відповідальності тих, хто продовжує допомагати цьому інструменту російського примусу", – йдеться у заяві.

Окрім того, саме через "Північний потік-2" Росія могла б встановити важелі впливу щодо Західної Європи. Природні ресурси стали б інструментом політичного тиску і згубного впливу.

Помпео зауважує, що Сполучені Штати й надалі працюватимуть зі своїми друзями та союзниками, щоб Європа мала надійну, диверсифіковану мережу енергопостачання, яка не підриває колективну безпеку.

Нагадаємо, 9 грудня нижня палата Конгресу проголосувала за прийняття оборонного бюджету США на 2021 рік, який включає посилення санкцій проти "Північного потоку-2".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: