“Квартал 95” продав франшизу “Ліги Сміху” російському каналу: на кастинг в РФ вже записалися команди з окупованого Донецька та Криму

У російській версії проєкту студії «Квартал 95» «Ліга сміху», яка запускається на телеканалі СТС, хочуть взяти участь команди, зазначені як представники так званої «ДНР».

Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті Міжнародного союзу КВК у Порядку виступу команд на кастинг-фестивалі «Ліга сміху».

Зокрема, в списку команд-учасниць кастингу, який відбудеться 25-27 в московському Будинку КВН — колективи «Дует имени нет» і «Все Пуteam» вказані як донеччани з «Донецької народної республіки».

Крім того, на кастинг нового проєкту СТС зареєструвалися п'ять команди з материкової частини України — МУА, Збірна медиків (Одеса), Збірна Одеси, «Падик 19» (Запоріжжя), «Подруги твого хлопця" (Харків) — і дві — з окупованого Росією Криму: BANG (Керч), Ельвад Вагнер (Сімферополь).

Загалом у ньому записано 172 команди. Список команд-учасниць кастингу, повідомляється на сайті організаторів, буде доповняться.

Список команд на кастинг "Ліги сміху":

Про запуск "Ліги сміху" на російському телебаченні під час прямого ефіру розповіли редактори Міжнародного союзу КВН Тимофій Куц і Євген Донських.

Запис прямого ефіру опублікували на каналі КВН у YouTube.

"Так, це правда. Франшиза куплена. Цього року все вийде в ефір. 25, 26, 27-го в Москві пройде кастинг-фестиваль"

Донських також наголосив, що в російську "Лігу Сміху" вже надійшли заявки від команд з України.

"Радіо Свобода" повідомляє, що у пресслужбі "Кварталу 95" на запитання щодо франшизи послалися на співпрацю зі шведським дистриб'ютором Eccho Rights. Проте ні підтвердили, ні спростували продаж франшизи.

"Eccho Rights має право представляти та реалізовувати по всьому світу кращі продукти "Кварталу", які вже зарекомендували себе на українському ринку. Eccho Rights – ексклюзивний представник дистрибуції контенту Студії "Квартал 95″ за межами України. До того ж, Eccho Rights має власну стратегію продажу, на яку правовласник не впливає", – йдеться у відповіді.

В пресслужбі "Кварталу" підкреслили, що Eccho Rights не зобов'язана отримувати додаткову згоду від "Студії "Квартал 95" на ознайомлення третіх осіб з процесом виробництва контенту, у тому числі зі знімальним процесом. Зазначається, що умови продажу – є комерційною таємницею.

Телеканал "CTC" ще в 2019 році подав заявку на реєстрацію товарного знаку з назвою "Ліга Сміху". Сам канал "СТС Медіа" є державним.

Ведучим української "Ліги" був Володимир Зеленський, пізніше його змінив Євген Кошовий.

Як зазначає "Новое время", за даними Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг, в Україні торговою маркою «Ліга сміху» володіють Володимир Зеленський, Борис і Сергій Шефір, редактор Ліги сміху Андрій Чивуріна, керівник Drive Production Наум Баруля і Андрій Яковлєв (режисер, сценарист і продюсер). Право власності, серед іншого, на цю торговельну марку Володимир Зеленський згадував у своїй декларації.

В кінця 2020 президент України Володимир Зеленський отримав від ТОВ «Квартал 95» і ТОВ «кіностолицею» роялті на загальну суму 4 млн 589 тис. 832 грн. Напередодні виборчої кампанії, в січні 2019 року, Зеленський розповідав, що отримує роялті від свого бізнесу в Росії, але не може його закрити через кримінальне переслідування. 24 січня 2019 Володимир Зеленський запевнив, що вже закрив бізнес в Росії.

Свіжі дописи

  • Новини

Сили оборони за минулу добу знищили ще понад 1200 окупантів та 39 ББМ

Минулої доби, 30 квітня, українські захисники ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Наслідки ракетного удару по Одесі: кількість загиблих зросла до 5 осіб та 4 людей у край важкому стані

Кількість загиблих ворожого ракетного удару по Одесі 29 квітня зросла до 5 людей: помер у… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом минулої доби на фронті відбулося 115 бойових зіткнень

Сили оборони відбили 33 атаки ворога на Бахмутському напрямку, утримали позиції та відбили штурми російських… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.