fbpx
Сьогодні
15:41 19 Січ 2021

Голова ОБСЄ пообіцяла слідкувати за розміщенням спостерігачів моніторингової місії в Україні

Нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде пообіцяла відстежувати ситуацію з розміщенням спостерігачів Спеціальної моніторингової місіїс ОБСЄ в Україні і тим, яких технічних засобів вони потребуватимуть.

Про це сказала Лінде на прес-конференції після переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає Інтерфакс.

"Я маю намір підтримувати міцний зв'язок із головою Спеціальної моніторингової місії в Україні для того, щоб ретельно відстежувати поточний стан, і де на сьогодні буде більша потреба розміщувати спостерігачів, і які засоби технічної підтримки для цього будуть потрібні".

Вона зазначила, що наразі через обмеження, пов'язані з поширенням хвороби COVID-19, було скорочено кількість спостерігачів, залучених до діяльності місії на території України.

"Але ця нестача людських ресурсів була значною мірою компенсована представниками місії за рахунок розширення технічних можливостей і встановлення додаткових камер спостереження. Тому ми сподіваємося, що у такий спосіб можемо компенсувати цю наявну нестачу", – пояснила Лінде.

Крім того, вона зазначила, що наразі спостерігачі, які представляють СММ ОБСЄ, побічно відстежують події, які відбуваються на окупованому півострові.

"Це включає моніторинг діяльності, яка відбувається на пункті пропуску "Чонгар" і також на східному пункті пропуску "Каланчак". Останнім часом СММ посилила свою присутність у Херсонському регіоні, щоб відстежувати події, які відбуваються в окупованому Криму", – сказала Лінде.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: