fbpx
Сьогодні
14:05 19 Січ 2021

ДБР повідомило про підозру голові КСУ Олександру Тупицькому

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру главі Конституційного Суду України Олександру Тупицькому.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Тупицького підозрюють у правопорушеннях проти правосуддя за статтею КК про дачу завідомо неправдивих показань, штучне створення доказів і підкупі свідків.

У ДБР заявили, що Тупицький продовжує ходити на роботу, щоб нібито заважати встановленню істини в кримінальній справі проти нього, наданню його підлеглими документів за запитами слідства і явці осіб за повісткою слідчого.

За твердженням ДБР, Тупицький після отримання підозри "імітує її невручення, неотримання статусу підозрюваного, відвідуючи робоче місце".

"Секретаріат КСУ фактично перетворено на юридичну фірму його Голови, оскільки останній готує, друкує, реєструє, відправляє документи для Голови Суду, які не мають жодного відношення до конституційного судочинства, а лише пов'язані з його участю в кримінальному провадженні", – пише ДБР.

У заяві прес-служби ДБР йдеться, що слідчі повідомили Тупицькому про підозру "за погодженням з в.о. Генерального прокурора".

У той же час, в ч.9 ст. 24 закону про КСУ сказано: "Судді Конституційного суду про підозру у вчиненні кримінального злочину повідомляє Генеральний прокурор або особа, яка виконує його повноваження".

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: