fbpx
Сьогодні
18:14 19 Січ 2021

Арестович вважає, що українці та росіяни можуть примиритися за один день

Росія і Україна можуть примиритися за один день, але для цього потрібна воля єдиної людини – президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, коментуючи мирне врегулювання на Донбасі.

"Я чітко розумію, що примиритися ми можемо за один день, якщо це вирішить одна особа в світі – президент Російської Федерації Володимир Путін. Ключ від вирішення конфлікту в нього в руках. Росія здатна нескінченно підтримувати війну на Донбасі, це для неї небагато коштує. Але з іншого боку, і Путін не молодішає, і санкції піддавлюють, і є тиск Європи. Зараз, я сподіваюся, з'явиться тиск нової адміністрації Сполучених Штатів, що може стати кроком до позитивних зрушень", – зазначив Арестович.

Речник української делегації також розповів, що діяльність ТКГ поділяється на дві частини: одна із них стратегічна, а інша тактична – збереження режиму припинення вогню, обмін полоненими, відкриття КПВВ.

За його словами, в тактичної точки зору Україна "дуже повільно, але просувається".

"Я не бачу бажання Росії йти на компроміс. Єдиним позитивним признаком є те, що вони не виходять з "нормандського формату". Вони є в "нормандському форматі" на рівні політичних радників глав держав і в рамках ТКГ… Я бачу можливість займатися тактикою і шукати можливості для вирішення стратегічних питань, тобто загального примирення", – сказав Арестович.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: