fbpx
Сьогодні
23:25 18 Січ 2021

ТКГ провела перше засідання у 2021 році: про що домовилися

У понеділок, 18 січня, відбулося перше у 2021 році засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі — у форматі відеоконференції. Сторони, зокрема, домовилися відновити газопостачання в Мар'їнку, що на Донеччині.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ.

Там уточнили, що відновити газопостачання в Мар'їнку домовилися «завдяки сприянню голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератора робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посла Яшара Халіта Чевіка».

Також сторони обговорили недопущення порушення режиму припинення вогню. Водночас російська сторона наполягає на «…вдосконаленні координаційного механізму попередження порушень режиму припинення вогню».

Також у ТКГ обговорили потребу провести інфраструктурні та ремонтні роботи на лінії зіткнення на Донбасі. Ці питання планують конкретизувати під час загального засідання ТКГ 21 січня.

«Основні зусилля Української делегації спрямовані на збереження сталого режиму припинення вогню, і створення умов для подальшого переходу до наступних заходів, домовлених під час Паризького саміту: розведення сил та засобів, розмінування ділянок місцевості, тощо», — наголосили в українській делегації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: