fbpx
Сьогодні
16:44 18 Січ 2021

Суд Києва виправдав відомого догхантера Святогора

Шевченківський районний суд Києва виправдав догхантера Олексія Святогора, якого підозрювали у жорстокому поводженні з тваринами.

Про це повідомляють зооактивісти UAnimals.

"Суд виправдав живодера Святогора. На думку суду заяви живодера є його суб'єктивною думкою і не можуть вважатись пропагандою жорстокого ставлення. На нашу думку, це – дно", – написали активісти.

Суд виправдав живодера СвятогораНа думку суду заяви живодера є його суб'єктивною думкою і не можуть вважатись пропагандою жорстокого ставлення.На нашу думку, це – дно.

Posted by UAnimals on Monday, January 18, 2021

Чоловіка звинувачували за частинами 2 та 3 статті 300 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості).

Суд постановив виправдати Святогора "у зв'язку з недоведеністю, що в діях обвинуваченого є склад кримінальних правопорушень".

Суддя у рішенні зазначив, що репліки догхантера, які пропагують культ насильства і жорстокості щодо безпритульних тварин, є "усними творами". А за це у статтях, за якими його звинувачують, кримінальна відповідальність не передбачена.

Водночас суд зазначив, що ці статті передбачають, що окрім висловлювань у ЗМІ, Святогор мав би здійснювати "додаткові дії, які мали б сприяти досягнення результату створення відеопродукції".

На ситуацію відреагував політик та екоактивіст Єгор Фірсов.

"На рахунку цієї особи, яку важко назвати людиною, тисячі отруєних та закатованих тварин. Про що він неодноразово говорив на телебаченні та інтерв'ю. Та найстрашніше те, що цей душогуб вербує у свої лави сотні людей. Ділиться рецептами отрут та хизується вбивствами у соціальних мережах", – написав він.

Шевченківський суд Києва виправдав найстрашнішого живодера країни – Олексія Святогора. Дійшов висновку, що в діяннях…

Posted by Єгор Фірсов on Monday, January 18, 2021

Дивіться також відео "ЕкоРубрики" про проблеми зоозахисту в Україні:

Як повідомлялося, у Києві безпритульні тварини отримуватимуть ветеринарну допомогу цілодобово.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: