fbpx
Сьогодні
19:01 18 Січ 2021

Сіярто відвідає Україну 27 січня

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто відвідає з візитом Україну 27 січня.

Про це повідомив у коментарі "Радіо Свобода" заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Як очікується, Сіярто зустрінеться зі своїм колегою Дмитром Кулебою і, можливо, буде підписано меморандум про перспективи розвитку двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною.

"Окреслено наше бачення і ми отримали пропозиції угорської сторони. Дипломатичний шлях узгодження не припинявся навіть незважаючи на існуючі або виникаючі проблеми. Ми рухаємося, і наша мета – нормальний, зрозумілий діалог і співпраця, вигідна обом сторонам. Це непросто. Але ми (Україна і Угорщина, – ред.) не маємо якогось конфлікту, який неможливо вирішити. Є суперечності, є певні порушення (на наш погляд) з угорського боку, і ви знаєте, що є кримінальна справа, яку веде Служба безпеки. Але ми відкриті до обговорення комплексу питань", – зазначив Боднар.

Водночас, за його словами, є "червоні лінії", яких тримається МЗС України – і стосовно функціонування української мови, і стосовно системи освіти тощо.

Боднар також повідомив, що після візиту Сіярто Київ також може відвідати прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Наразі обговорюється можливість цього візиту.

Раніше у дипломатичному відомстві України анонсували візит Сіярто, але точної дати не називали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: