fbpx
Сьогодні
14:56 18 Січ 2021

Шмигаль проситиме депутатів прийняти накопичувальну пенсійну систему в цьому році

Прем'єр Денис Шмигаль розраховує, що закон про введення в Україні накопичувального рівня пенсійної системи приймуть уже у 2021 році.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми з Міністерством соціальної політики повністю розробили стратегію введення накопичувальної пенсійної системи. Ми її обговорили і узгодили всі нюанси з профільним комітетом Верховної Ради.

Зараз це питання знаходиться в законодавчій площині. Відповідний проєкт закону підготовлений, будемо просити парламентаріїв прийняти його якомога швидше, щоб в цьому році ця накопичувальна пенсійна система була введена", – зазначив голова уряду.

За його словами, Україна потребує введення накопичувальної пенсійної системи і вважає неприйнятним, що за 30 років незалежності цього так і не зробили.

"Ще одним злочином, на мій погляд, є, відсутність в Україні цивілізованого фондового ринку. Є презентація, підготовлена ​​Національною комісією з цінних паперів і фондових ринків спільно з USAID, ЄБРР і Американською торговою палатою. Вони готові виділити фінансування. Там величезний масштаб роботи", – додав він.

Шмигаль зазначив, що найближчим часом буде підписаний меморандум, після чого почнеться його впровадження.

"Ми хочемо, щоб нормальний фондовий ринок запрацював через рік. Але там маса законодавчої роботи. Тому, з урахуванням всіх нюансів бюрократії, для повноцінної роботи може знадобитися три роки", – визнав прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: