fbpx
Сьогодні
16:34 18 Січ 2021

Голова "Укрзалізниці" назвав умову запуску потягів швидкістю до 350 км/год

Фото Reuters

За словами голови Укрзалізниці Володимира Жмака, впровадження руху поїздів зі швидкостями до 300-350 км/год можливе лише за умови залучення значних фінансових інвестицій.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

"Для цього нам потрібні інвестиції, самі ми цей проєкт не подолаємо, тому потрібен інвестор, який зацікавлений у концесійному підході", – цитує пресслужба слова Жмака.

За його словами, Укрзалізниця має великий амбітний проєкт швидкісного руху поїздів до 300-350 км/год у сполученнях Київ-Львів, Київ-Харків, Київ-Одеса. Наразі він обговорюється і є зацікавлені учасники.

Жмак додав, що концесія – це єдиний інструмент, який дозволить залучити міжнародного фінансового гравця для реалізації проєкту швидкісного руху поїздів. Першим кроком, на переконання голови Укрзалізниці, має стати концесія вокзалів.

"Наразі ми говоримо про сім вокзалів, можливо, ще приєднається Львів", – зауважив Жмак.

За інформацією пресслужби, передбачається, що концесія залізничних вокзалів дозволить перетворити їх на великі торгові центри, і це вже не будуть просто зали для очікування поїздів.

"Для пасажирів і для Укрзалізниці на вокзалі потрібна колія, зала очікування і два офіси для продажу квитків. Все інше буде торговим центром. Ми хочемо зробити вокзали за європейським зразком, коли до 60% відвідувачів вокзалів не є пасажирами, а приходять туди, як у торговий центр", – підсумував Жмак.

У пресслужбі нагадали, що до кінця 2021 року Укрзалізниця планує завершити процес виділення чотирьох бізнес-вертикалей у ході реформування компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: