fbpx
Сьогодні
19:47 18 Січ 2021

"Слуга" Дубінський звернеться до суду через держзраду

Фото: УНІАН

Народний депутат від «Слуги Народу» Олександр Дубінський позиватиметься до «Центру протидії корупції» за звинуваченнями у державній зраді. Підставами для цього депутат вважає листи ЦПК до Міністерства фінансів США з проханням накласти санкції проти нього.

Про це в понеділок, 18 січня, заявила адвокатка Дубінського Тетяна Костіна на пресконференції, пише Громадське.

За словами Костіної, факти, які «Центр протидії корупції» наводив у зверненні до американського відомства, є «брехливими» — зокрема те, що «Дубінський вступив у змову з [народним депутатом Андрієм] Деркачем і намагався чинити вплив на президентську виборчу кампанію у США в 2019-2020 роках».

«Сам факт цього брехливого листа — це вже державна зрада», — заявила Костіна, додавши, що лише цей лист можна розцінювати як звернення експрезидента-втікача Віктора Януковича до Росії з проханням ввести війська в Україну, як «заклик прибрати владу зовнішнім впливом».

Костіна також звинуватила «Центр протидії корупції» у свідомому обмані виборців (через проєкт ЦПК «Серпом по рейтингу», де «фіксують зашквари депутатів і фракцій»), порушенні недоторканості приватного життя Дубінського та низці інших порушень, які, на думку адвокатки, «перешкоджають виконанню Дубінським його повноважень».

Загалом адвокати депутата планують подати до правоохоронних органів заяви щодо порушень проти Дубінського: за словами Костіної, це чотири кримінальні проступки, п'ять нетяжких злочинів, чотири тяжкі й один — особливо тяжкий. «[Директор ЦПК Віталій] Шабунін і [виконавча директорка ЦПК Дар'я] Каленюк повинні понести за це відповідальність», — додала Костіна.

Сам Дубінський заперечив, що не має зв'язків із Андрієм Деркачем, хоча й проводив у листопаді 2019 року спільно з ним пресконференцію, де Деркач оприлюднював начебто «докази» втручання колишнього віцепрезидента й тоді кандидата в президенти США Джо Байдена в Україну.

Виконавча директорка ЦПК Дар'я Каленюк після пресконференції Дубінського й Костіної оприлюднила фото спільного листа Дубінського й Деркача до керівника Адміністративно-бюджетного управління США.

У ньому, серед іншого, вказано, що депутати пересилали текст перекладу їхньої спільної пресконференції.

Posted by Daria Kaleniuk on Monday, January 18, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: