fbpx
Сьогодні
23:16 18 Січ 2021

Білорусь позбавили права на Чемпіонат світу з хокею-2021

Міжнародна федерація хокею вирішила перенести місце проведення чемпіонату світу у 2021 році з Білорусі. Рішення пояснили «питаннями безпеки й захищеності, які перебувають за межами контролю» Федерації.

Відповідне рішення в понеділок, 18 січня, ухвалили на засіданні Ради Міжнародної федерації хокею.

Приводом до перегляду місця проведення змагань стали «зростання безпекових ризиків, пов'язаних зі зростанням політичного невдоволення і COVID-19», уточнюється в заяві.

«Хоча Рада вважає, що Чемпіонат світу з хокею не повинен використовуватися з політичною метою жодною зі сторін, вона визнає, що проведення цього заходу в Мінську не буде доречним, тоді як є набагато серйозніші проблеми, а пріоритетом є безпека команд, глядачів і посадовців», — заявив глава МФХ Рене Фазель.

Перед цим принаймні три багаторічні спонсори Чемпіонату світу з хокею — німецькі Liqui Moly та Nivea Men і чеська Skoda — заявили, що відмовляться від фінансування змагань у 2021 році, якщо Федерація не перенесе їх із Білорусі.

Змагання мали відбутися з 21 травня по 6 червня у двох містах — Мінську та Ризі. Тепер Федерація має розглянути статус Латвії як співорганізатора змагань. Не виключено, що чемпіонат проводитимуть лише в межах одного міста.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: