fbpx
Сьогодні
20:36 18 Січ 2021

Арешт Навального: у Росії проходять протести, є перші затримані

У російських містах почалися протести, після арешту опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє російські ЗМІ.

Російські силовики уже затримали перших протестувальників, які вийшли на пікети на підтримку Навального.

Наразі відомо про 10 осіб, які організували низку одиночних пікетів поблизу Гостинного двору у Санкт-Петербурзі.

Серед затриманих колишня депутатка Муніципального утворення "Нарвський округ" Анна Каруличева та активіст Павло Чупрунов.

Також повідомляється, що затримали голову муніципального освіти "Гавань" Неллі Вавіліну. Вона тримала фотографію Олексія Навального та його дружини Юлії з написом "Свободу!". А ще трьох пікетників, які стояли з плакатами "Гарант наклав" і "Зміни памперс, ботокс. Смердить".

Наразі відомо, що ще одна така акція відбулася в Архангельську. Тут затримали заступника координатора місцевого штабу Навального Єгора Бутакова.

Нагадаємо, що співробітники поліції відвели опозиціонера Олексія Навального з паспортного контролю в аеропорту Шереметьєво.

Як повідомлялось, Навальний 17 січня був затриманий одразу після прибуття літаком до Москви з Берліна, де лікувався і проходив курс реабілітації після отруєння його речовиною групи «Новичок» наприкінці серпня минулого року.

Літак авіакомпанії "Перемога", на борту якого перебував російський опозиційний політик Олексій Навальний з дружиною, замість планового прильоту до "Внуково" приземлився в московському аеропорту "Шереметьєво".

У "Внуково" ОМОН витіснив людей на вулицю, а після почав затримання. Його брата Олега Навального та активіста Костянтина Котова затримали в будівлі аеропорту. Були й інші затримані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: