fbpx
Сьогодні
16:06 17 Січ 2021

За рік у монобільшості залишилося лише 211 депутатів, — КВУ

За рік в монобільшості Верховної Ради залишилося тільки 211 депутатів. У 2020 році депутатами "Слуги народу" було прийнято лише 16 % законів.

Про це повідомила пресслужба КВУ.

Так, всього за рік було прийнято 230 законів. Депутати "Слуги народу", які мають права коаліції у ВР IX скликання, забезпечили 226 голосів лише за 16 % прийнятих законів. Так, 226 або більше депутатів монобільшості проголосували за 37 із 230 законів.

Зазначається, що всі інші закони не були б прийняті без голосів інших фракцій та груп Парламенту. При цьому абсолютна більшість проєктів були ініційовані самими членами провладної команди: президентом Володимиром Зеленським, урядом, народними депутатами монобільшості.

За рік у монобільшості Ради залишилося лише 211 депутатів – КВУ

Фото: facebook.com/cvu.ngo

Загалом показники голосувань монобільшості постійно знижуються, починаючи з початку роботи ВР IX скликання. Якщо у вересні 2019 року за прийняті закони в середньому голосували 231 народний депутат "Слуги народу", то у вересні 2020-го – 206 депутатів, а в грудні 2020-го – 211 депутатів.

Голова КВУ Олексій Кошель зазначив, що де факто "Слуга народу" вже не здатна самостійно приймати закони. За рік в монобільшості залишилося 211 депутатів, які переважно натискають "за". Тоді як для прийняття закону необхідно як мінімум 226 голосів.

"Низькі показники роботи монобільшості пояснюються не лише загальним зменшенням відвідування Ради через коронавірус. Фактично під час кожного голосування в "Слузі народу" є більше десятка депутатів, які або взагалі не голосують, або натискають "утримався" чи "проти". Тому, в першу чергу, це питання фракційної дисципліни та політичних розколів всередині політичної сили", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: