fbpx
Сьогодні
14:52 17 Січ 2021

У США перевіряють версію про підтримку штурму Капітолію іншими державами

Фото Reuters

Федеральне бюро розслідувань США перевіряє, чи могли іноземні уряди, організації або приватні особи надавати фінансову підтримку тим, хто допомагав планувати і здійснювати штурм будівлі Конгресу 6 січня.

Про це інформує NBC News, посилаючись на працівників ФБР.

Внутрішня розвідка США звернула увагу на виплати у біткоінах, еквівалентні 500 тисячам доларів, ключовим фігурантам і низці груп радикального руху "альтернативних правих" незадовго до нападу.

До цих фінансових операцій, ймовірно, причетний неназваний громадянин Франції. Платежі були задокументовані компанією, яка аналізувала перекази у криптовалюті.

Крім того, у спільній оцінці загроз, опублікованій цього тижня ФБР, Міністерством внутрішньої безпеки та іншими федеральними відомствами, відзначається, що після заворушень 6 січня "російські, іранські та китайські агенти впливу скористалися можливістю посилити подачу інформації певного спрямування задля просування своїх політичних інтересів в період передачі президентської влади" у США.

"Російські державні ЗМІ "посилили трансляцію месиджів, пов'язані з жорстоким та хаотичним характером заворушень у Вашингтоні, імпічментом президента Трампа та цензурою у соціальних мережах", – йдеться у повідомленні американської розвідки.

Нагадаємо, 6 січня Конгрес США мав затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах, що відбулися 3 листопада 2020 року.

Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Трампа, які увірвалися в Капітолій. Під час зіткнень загинуло п'ятеро людей. Поліція затримала 52 осіб.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: