fbpx
Сьогодні
19:56 17 Січ 2021

"Такого ще не було": Кравчук прокоментував скандальну заяву бойовиків

Фото: ukrinform.ua

У ОРДЛО заявили, що готові до односторонньої передачі Україні полонених.

Цю заяву прокоментував в ефірі телеканалу "Україна 24" перший президент України Леонід Кравчук.

"Ми зробили певні кроки в цьому плані, я підготував відповідну заяву, вона опублікована. Були інші інформаційні посили з цього приводу, де ми чітко визначили нашу позицію, вона нічим не відрізняється від того, що було раніше. У нас відпрацьовані механізми, якщо йдеться про обмін тимчасово утримуваних осіб. У нашій делегації є гуманітарна підгрупа, там все відпрацьовано, і це не перший рік. А тут раптово якесь повернення. Кого? Ми не знаємо ні списків, ні людей, є загальна пропозиція", — сказав він.

Також Кравчук зазначив, що полонених збираються повертати не безпосередньо Україні.

"І повернення своєрідне – не Україні, а посереднику Медведчуку. Ми такого не знаємо, щоб приватна особа виконувала функції держави. Ми заявили, що це питання міждержавного характеру, і держави повинні вивчити питання і вирішити на державному рівні за нормами міжнародного права і в рамках нормандського формату.

На порядку денному засідання Тристоронньої контактної групи на четвер, 21 січня, немає питань, поставлених зараз представниками ОРДЛО під кураторством Росії. Це питання з'явилося тільки на тій стороні. ОРДЛО і Медведчук не зверталися ні до нашої делегації, ні до нашої української влади", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: