fbpx
Сьогодні
10:27 17 Січ 2021

Бразилія не схвалила використання російської вакцини від COVID-19

Національна агенція з санітарного нагляду Бразилії (Anvisa) відхилила запит бразильської фармацевтичної компанії Uniao Quimica на екстрене використання в країні російської вакцини від коронавірусу "Супутник V".

Як передає Укрінформ, про це інформує агенція Anvisa.

Згідно з даними регулятора, медичний засіб не відповідає мінімальним необхідним критеріям.

Агенція пояснює, що для запиту екстреного використання недостатньо запросити дозвіл на клінічне випробування третьої фази, запит повинен містити стратегії, що будуть реалізовані заявником, щоб гарантувати, що поточні клінічні випробування вакцини дозволять оцінити безпеку та довготермінову ефективність.

"Запит був повернутий у компанію через невідповідність мінімальним критеріям, зокрема через відсутність дозволу на проведення клінічних випробувань третьої фази, а також проблеми з належною виробничою практикою", – заявили в Anvisa.

Крім того, запит на дозвіл екстреного використання повинен надати безпосередньо виробник медичного засобу.

Розробники із Російського фонду прямих інвестицій відреагували на цю новину. Вони заявляють, що інформація про відмову реєстрації медичного препарату нібито не відповідає дійсності. За словами представників РФПІ, Anvisa лише просить додаткову інформацію щодо "Спутника V", яка буде надана найближчим часом.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: