fbpx
Сьогодні
11:03 17 Січ 2021

Арестович заявив, що українських полонених будуть повертати уповноважені органи, а не Медведчук

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

В українській делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу заявили, що в'язнів, яких збираються передати українській владі угруповання "ДНР" і "ЛНР", зустрінуть уповноважені державні органи, а не анонсований представниками угруповань проросійський діяч Віктор Медведчук.

Про це у Фейсбуці речник делегації Олексій Арестович.

За його словами, поверненням громадян України будь-звідки займаються тільки уповноважені державні органи України, а взаємодія з Росією, яка є державою-окупантом, здійснюється відповідно до норм міжнародного права і українського законодавства, в рамках домовленостей, досягнених у "нормандському форматі".

Крім того, повідомив речник, спецслужби України здійснять перевірку осіб, яких "маріонеткові органи" обох угруповань готують до передачі.

Заяву ж угруповань, що посередником у передачі групи ув'язнених буде Медведчук – народний депутат, голова проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" і кум президента Росії Володимира Путіна, – Арестович назвав спробою тиску Росії на українську сторону переговорів і елементом масштабної кампанії тиску Кремля на політичне керівництво і народ України.

При цьому він додав, що ще одним елементом цієї кампанії тиску є й "інформаційне маніпулювання" темою російської вакцини проти COVID-19, яке здійснюється через того ж Медведчука.

– Созданные Кремлем марионеточные квази-государственные структуры «ЛНДР» разразились заявлением, согласно которому,…

Posted by Олексій Арестович on Saturday, January 16, 2021

"Нагадуємо, що ні родацькі зв'язки, ні статус народного депутата не є підставою для маніпулювання статусом «громадянина України», а тим більше примусовим переміщенням наших громадян будь-куди, в фактичній взаємодії з державною владою країни-окупанта", – написав речник і додав, що всі спроби тиску на Україну марні.

"Правоохоронні органи України винесуть свою оцінку таких спроб, а політичне керівництво держави – свою", – додав він.

При цьому Арестович нагадав про висловлену раніше 16 січня заяву з цього приводу голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука. Він заявив, що таким чином Росія хоче відійти від виконання домовленостей.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: