fbpx
Сьогодні
14:00 16 Січ 2021

У МОЗ пояснили, чому наразі китайська вакцина має таку низьку ефективність

В.о. директора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін пояснив, чому наразі ефективність китайської вакцини від COVID-19, яку збирається закуповувати Україна, складає лиш 50%.

Про це він розповів у ефірі телеканалу "Україна 24".

"Коли ми говоримо про 50% ефективності, ми повинні розуміти, що це за цифра і звідки вона береться. Це лише попередня інформація, яку оприлюднила Бразилія під час третьої фази клінічних випробувань. Інші держави, які завершують третю фазу, показують більший показник ефективності, і це пов'язано з тим, що в тій самій Бразилії, коли проводилися клінічні дослідження, вони проводилися серед медпрацівників, в яких більш ризикована поведінка по відношенню до коронавірусу. Можливо, що коли будуть оприлюднені офіційно результати третьої клінічної фази, відсоток ефективності буде більше, ніж 50%", – розповів Кузин.

Як зазначив керівник ЦГЗ МОЗ, результати досліджень "говорять про те, що принаймні Coronovac як вакцина попереджала в 100% випадки важкого перебігу хвороби".

"Цей фактор – вже основа для того, щоб вакцинуватися і не хвилюватися", – заявив він.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна не буде купувати вакцину компанії Sinovac, якщо її ефективність буде нижче 70%.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: