fbpx
Сьогодні
14:53 16 Січ 2021

Бойко заявляє, що ОПЗЖ збирається відмінити мовний закон

Один із очільників парламентської фракції "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко заявляє, що через Верховну Раду та Конституційний Суд збирається скасувати закони, які були прийняті задля поширення української мови.

Про це він заявив у Фейсбуці.

Юрій Бойко вважає, що запровадження української, як основної мови спілкування у сфері обслуговування, "відкриває новий виток дискримінації російської мови та мови національних меншин".

"Російська мова та мови національних громад – важлива частина сучасної української культури і сучасного українського суспільства. Єдність різноманітного і багатонаціонального українського народу треба зберігати і зміцнювати", – вважає Бойко.

Водночас він критикує президента України Володимира Зеленського, вважаючи, що мовні норми вносять розбрат в українському суспільстві.

"Йому (Зеленському, – ред.) і "слугам" все одно, що такі обмеження порушують конституційні права громадян і збільшують напругу і конфліктність у суспільстві. Але зате чиновники отримують ще один привід принижувати людей", – пише Бойко.

Юрій Бойко зауважує, що ОПЗЖ уже внесла до парламенту ряд законопроєктів, які мають виступити антиподом мовному закону.

"Якщо Зе-команда не готова повернути українцям вкрадені у них права, це зробить наша команда після перемоги на виборах", – заявив Бойко.

Сегодня вступили в силу положения языкового закона, открывающие новый виток дискриминации русского языка и языков…

Posted by Юрий Бойко on Saturday, January 16, 2021

Нагадаємо, відсьогодні сфера обслуговування в Україні має спілкуватися з клієнтами українською мовою.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: