fbpx
Сьогодні
16:31 15 Січ 2021

Вищий антикорупційний суд постановив передати справу Татарова до НАБУ

Вищий антикорупційний суд України постановив, що кримінальне провадження щодо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова має розслідувати НАБУ за процесуального керівництва САП. 

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Там зазначили, що суд 13 січня зобов'язав генпрокурора розглянути клопотання щодо необхідності передачі справи від Служби безпеки назад до НАБУ.

У своєму рішенні суддя ВАКС зазначає, що одним із фактів, що досліджується у межах цього провадження, є надання народним депутатом України хабаря службовій особі. Відтак таке кримінальне провадження можуть розслідувати лише детективи НАБУ.

"Рішення про передачу справи до СБУ надалі може призвести до уникнення відповідальності за вчинений злочин винними, адже усі зібрані докази будуть визнані судом недопустимими через здійснення розслідування неналежним органом", — зазначають у НАБУ.

Там кажуть, що закон прямо забороняє передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні Національному бюро, до інших органів досудового розслідування.

Нагадаємо, що до цього Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: