fbpx
Сьогодні
15:03 15 Січ 2021

Уряд не планує продовжувати посилений карантин після 24 січня, - Шмигаль

Фото: Укрінформ

Уряд не планує продовжувати посилений карантин в Україні, який діє до 24 січня. З 25-го країна має повернутися до «помаранчевої» зони карантину.

Про це заявив премєр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю «Україна 24».

Глава уряду вкотре наголосив, що посилений карантин вводили для зменшення кількості хворих на коронавірус після новорічно-різдвяних свят.

«З 25 січня ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил (посиленого карантину). Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення (захворюваності), ми очікуємо більш значного зростання», — наголосив Шмигаль.

Водночас, він підкреслює, що медична система до цього готова — у лікарнях, за його словами, понад 53 тисячі ліжок забезпечено киснем, а із 63 тисяч відведених під хворих ліжок зайнята лише третина — 21 тисяча.

Раніше повідомлялося, що МОЗ після 24 січня планує повернутися до адаптивного карантину, коли регіони ділять за захворюваністю на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони.

Нагадаємо, в Україні до кінця зими, 28 лютого, за рішенням уряду введений загальний карантин та режим надзвичайної ситуації. Під час загального карантину по всій країні діють обмеження «помаранчевої» зони. Вони передбачають заборону роботи закладів громадського харчування з 23:00 до 07:00 (крім доставки та замовлень навинос), а проведення розрахункових операцій припинялося після 22:00. Також забороняється проводити в розважальних закладах і закладах громадського харчування святкові та публічні заходи, бенкети, майстер-класи. А у музеях, на виставках та в галереях можна приймати відвідувачів, якщо в залах присутні не більше однієї особи на 10 квадратних метрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: