fbpx
Сьогодні
13:09 15 Січ 2021

Помер український юрист Сергій Нижний, який входив до найближчого оточення Зеленського

У четвер, 14 січня, помер український юрист, співкерівний партнер юридичної компанії HillMont Partners Сергій Нижний.

Про це пише "ГОРДОН". Нижний помер після тяжкої хвороби. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Сергій Нижний народився 1980 року. Він входив до найближчого оточення чинного президента України Володимира Зеленського. Зокрема, він консультував студію "Квартал 95", художнім керівником якої був Зеленський до обрання главою держави. Окрім того, він був одним зі спонсорів президентської кампанії Зеленського.

2007 року Нижний балотувався до Верховної Ради за списком "Нашої України – Народної самооборони", але до парламенту не пройшов. Був помічником нардепа від НУНС Миколи Катеринчука.

2009-го Нижний одержав адвокатську ліцензію. Із 2016-го став одним із засновників юридичної компанії HillMont Partners.

"Сергій Нижний був єдиним в близькому колі новообраного президента Зеленського, хто виступав проти розгону парламенту в 2019-му році. Тому що це не конституційно. Одного цього факту вже достатньо, щоб зрозуміти, наскільки особливим, іншим був цей чоловік. Сергій не був романтиком від політики. Він був жорстким, компетентним, відповідальним і порядним. Ніколи не вважав себе завершеною всезнаючою досконалістю, завжди був готовий вчитися, осмислювати помилки і цим був сильний. Закон для нього не був фіговим листом, а люди – не були сміттям.

Сергій міг стати і главою ОП, і генеральним прокурором. Але не приймав жодну з пропозицій: знаючи про проблему зі здоров'ям, боявся підвести президента і друга. Друга, якому завжди говорив правду, а не те, що хотілося почути", – згадує головний редактор "Дзеркала тижня. Україна" Юлія Мостова.

Перший заступник голови ВР Разумкова Руслан Стефанчук теж висловив співчуття і подякував Сергію Нижньому за дружбу.

"На 41 році пішов з життя видатний український юрист, співуправляючий партнер юридичної компанії HillMont Partners і надзвичайно чудова людина Сергій Нижній. Бракує слів, щоб описати тяжкість цієї втрати. Ти завжди був відвертим і щирим. Ти був суперпрофесіоналом в юридичній справі. Ти був гарним другом та справжнім українцем…Я дякую, що мав можливість цей відрізок земного часу товаришувати з тобою. Я молитимусь за твою душу. Спочивай з Богом, Друже!" – написав Стефанчук.

Це жахлива новина. На 41 році пішов з життя видатний український юрист, співкеруючий партнер юридичної компанії…

Posted by Ruslan Stefanchuk on Friday, January 15, 2021

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: