fbpx
Сьогодні
17:32 15 Січ 2021

КСУ збирається перевірити конституційність рішення парламенту про укрупнення районів

Конституційний Суд відкрив провадження у справі щодо конституційності постанови Верховної Ради про утворення та ліквідацію районів.

Про це у Фейсбуці повідомила представниця парламенту у КСУ Ольга Совгиря.

"Ухвалою колегії суддів Конституційного Суду відкрито конституційне провадження у справі щодо відповідності Конституції України (конституційності) Постанови Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року № 807-ІХ за конституційним поданням 49 народних депутатів України від 20.10.2020″, – зауважила парламентарій.

За її словами, автори подання зазначають, що оскаржуваною постановою змінено елементи територіального устрою, який може визначатися виключно законами. Крім цього, на їхню думку, здійснивши укрупнення окремих районів, Верховна Рада обмежила право на доступ до суду, оскільки важливими елементами доступності суду як інституції є територіальна наближеність суду та стабільність судової системи.

У поданні також сказано, що з прийняттям оскарженої постанови Верховна Рада створила правову невизначеність щодо територіальної юрисдикції місцевих судів, зазначила Совгиря.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: