fbpx
Сьогодні
15:47 15 Січ 2021

"Кінець старим маршруткам": у Раді з'явився законопроєкт з новими вимогами до транспорту

У Раді зареєстрували урядовий законопроєкт, яким встановлюються нові вимоги до маршрутчиків: транспорт має бути доступним для пасажирів з інвалідністю та мати трекери, а перевізники – зберігати право на пільговий проїзд.

Про це повідомляє міністр інфраструктури Владислав Криклій, проєкт закону 4583.

"Прийняття цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси", – коментує запропоновані зміни міністр.

Він зазначає, що за його ухвалення конкурси на маршрути повинні будуть проводитися через ProZorro: "Це відкрита та прозора конкуренція, а конкуренція завжди підвищує якість".

Також, ціна за кілометри, що обслуговуються, визначатиметься містами. За словами Криклія, це дозволить вимагати від маршрутчиків встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати.

"Цим ми закінчуємо дискримінацію пільговиків, так як перевізник вже отримує гроші за кілометри. Ключове слово – кілометри, а не "зібрані гроші з пасажирів".

🚐 Кiнець старим маршруткамВ Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, мета якого закінчити зі старими маршрутками у…

Posted by Владислав Криклій – Міністр інфраструктури України on Thursday, January 14, 2021

У законопроєкті йдеться також про рівний доступ до автомобільного транспорту для всіх: транспорт має бути пристосованими для перевезення пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп, мати зовнішнє звукове інформування про номер і кінцеву зупинку маршруту, а також звукове та візуальне інформування всередині салону.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: