fbpx
Сьогодні
10:31 15 Січ 2021

Британська організація закуповуватиме COVID-вакцини для України, - МОЗ

English version here

Фото ВВС

Закупівлі вакцини від COVID-19 здійснюватиме британська міжнародна організація Crown Agents, таке рішення було схвалено на позачерговому засіданні Кабміну.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"На позачерговому засіданні Кабінет Міністрів установив, що закупівлею вакцин від COVID-19 буде здійснювати міжнародна організація Crown Agents, вона матиме повноваження, зокрема, на укладання контрактів, відповідно до проведених Міністерством охорони здоров'я, керівництвом держави перемовин, а також логістичний супровід вантажів", – сказав Степанов.

Він додав, що компанія опиратиметься на критерії термінів постачання, якості та ефективності вакцини.

"Ми змінили закупівельну організацію, оскільки за підсумками 2020 року робота ДП "Медичні закупівлі України" була вкрай неефективною. Неефективною я вважаю організацію процесу з боку керівництва цієї компанії", – додав міністр.

Степанов нагадав, що МОЗ співпрацює з агенцією Crown Agents із 2015 року, за його словами, агенція вже здійснює закупівлі вакцин від COVID-19 для різних країн, зокрема, і для Великої Британії.

Для України Crown Agent закуповує ліки, медичні вироби. У 2020 році це були закупівлі , зокрема, за напрямами дитячої онкології та діалізу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: