fbpx
Сьогодні
09:25 14 Січ 2021

Уряд схвалив критерії, за якими держшахти отримуватимуть допомогу з бюджету

Уряд схвалив постанову про визначення критеріїв, за якими буде надаватися державна допомога вугільним підприємствам.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Постанова, проєкт якої підготував Антимонопольний комітет, "стосується чітких критеріїв, за якими буде надаватися державна допомога вугільним підприємствам. У тому числі, і державним шахтам", зазначив прем'єр-міністр.

За інформацією АМКУ, проєкт постанови «Про затвердження Критеріїв оцінки допустимості державної допомоги суб'єктам господарювання у вугільній галузі» було розроблено спільно з Міністерством енергетики України та проєктом ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги».

Постанова визначає критерії оцінки допустимості державної допомоги, яка надається суб'єктам господарювання у вугільній галузі на такі цілі, як закриття (ліквідація) вугледобувних підприємств або їх відокремлених підрозділів; покриття витрат; забезпечення доступу до запасів вугілля; заходи з технічного переоснащення та модернізації.

Впровадження чітких критеріїв, на думку відомства, дасть змогу уникнути спотворення конкуренції внаслідок безконтрольного надання державної допомоги підприємствам галузі.

У грудні 2020 року Міністерство енергетики прогнозувало, що збиткові шахти в Україні можна буде закрити протягом 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: