fbpx
Сьогодні
20:08 14 Січ 2021

У Зеленського заявили, що січневий карантин не вплине на курс валют

Посилення карантинних заходів, запроваджене в Україні з 8 до 24 січня, суттєво не вплине на курс гривні до долара, адже багато підприємств продовжують працювати, а кон'юнктура на зовнішніх ринках сприяє притоку валюти в країну.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з питань економіки Олег Устенко.

"Обмежувальні заходи в основному стосуються діяльності у сфері послуг, але промислові та аграрні підприємства продовжують працювати. Також працює банківська система. Тому карантин не здійснить суттєвого впливу на курс валют в Україні", – пояснив Устенко.

Він повідомив, що, за прогнозами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, у 2021 році курс національної валюти може становити 28,6 грн/дол. А експерти очікують, що курс гривні в поточному році коливатиметься в межах 27-29,5 грн/дол.

Устенко зауважив, що на курс валюти впливає низка чинників.

"По-перше, це стан зовнішніх ринків, який зараз активно поліпшується. Зокрема, зростають ціни на ті групи товарів, які експортує Україна: метали й сільськогосподарська продукція. Це означає, що українські експортери почнуть завозити в країну більше валютної виручки. А додаткова пропозиція валюти на ринку створюватиме тиск на іноземні валюти та сприятиме зміцненню гривні. По-друге, з приплив валюти в Україну збільшується завдяки кредитному ресурсу", – пояснив радник Зеленського.

"Це можна простежити по зростанню міжнародних резервів України, які зараз найбільші за останні 10 років", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: