fbpx
Сьогодні
11:45 14 Січ 2021

У ВООЗ кажуть, що другий рік пандемії може виявитися важчим

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що другий рік пандемії коронавірусу може виявитися важчим за перший.

Про це сказав директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан, передає CTV News.

«Ми вступаємо в другий рік пандемії, він може бути важчим, враховуючи динаміку передачі вірусу і деякі проблеми, які ми спостерігаємо», – зазначив він.

За словами Райана, у Північній півкулі, особливо в Європі та Північній Америці, фахівці спостерігали «ідеальний сезонний шторм – холод, люди заходять усередину приміщень, соціальне змішання, що посилилося, та поєднання факторів, які спричинили збільшення передачі (вірусу – ред.) у багатьох країнах».

Технічний керівник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Марія Ван Керхове попередила, що після свят у деяких країнах ситуація з COVID-19 значно погіршиться, перш ніж стане кращою.

Вона закликала до збереження фізичної дистанції між людьми.

У середу ВООЗ повідомила, що тижнева захворюваність COVID-19 показала рекордний приріст з початку пандемії — плюс 5 млн. У першу чергу показники зросли в Північній і Південній Америці. Зафіксовані там випадки зараження складають 51% від усіх нових захворювань і 45% смертей від загального числа за тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: