fbpx
Сьогодні
19:03 14 Січ 2021

Окупація Криму: в ЄСПЛ винесли ще одне рішення на користь України

Сьогодні Велика Палата Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі винесла рішення про прийнятність міждержавної справи за позовом України проти РФ № 20958/14 (щодо Криму).

Про це пише МЗС України.

"Суд відхилив заперечення РФ та визнав свою юрисдикцію на розгляд справи України. ЄСПЛ тепер перейде до розгляду суті справи. Переконані, що Росії не вдасться уникнути відповідальності за порушення прав людини та основоположних норм і принципів міжнародного права", — йдеться у повідомленні.

Справа стосується порушень прав людини на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь з 27 лютого 2014 року, коли Російська Федерація встановила ефективний контроль над цією територією.

Заява Уряду України охоплює скарги на систематичні порушення РФ прав людини, гарантованих Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод та Протоколів до неї, зокрема заборони катування, права на свободу та особисту недоторканість, права на справедливий суд, права на повагу до приватного і сімейного життя, свободи думки, совісті та релігії, свободи висловлювання поглядів, свободи зібрань та об'єднання, права приватної власності тощо.

За результатами обміну сторонами низкою аргументів та усного слухання, яке відбулося 11 вересня 2019 року, суд прийшов до висновку про прийнятність заяви України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: