fbpx
Сьогодні
17:07 14 Січ 2021

Голова ВАКС була на вечірці ексрегіонала Ківалова разом із Тупицьким та Вовком

Голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «Одеська юридична академія» того вечора, коли відбувалася вечірка за участі глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовк, справу якого розглядає ВАКС.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідство.Інфо».

Передноворічна вечірка відбулася 23 грудня, її організував президент «Одеської юридичної академії», екснардеп-«регіонал» Сергій Ківалов у київському представництві вишу.

Наступного дня після вечірки НАБУ оприлюднило відео з вручення Вовку повістки про виклик до суду. У НАБУ тоді розповіли, що заскочили суддю під час святкування, організованого екснардепом, але його імʼя не називали.

За даними журналістів, суддя ВАКС Танасевич була в одній компанії з підозрюваним Вовком та іншими впливовими суддями. Зокрема, на святкуванні також був ще один топпідозрюваний — глава Конституційного суду Олександр Тупицький, якого президент Володимир Зеленський відсторонив від посади.

Танасевич відмовилася коментувати своє перебування на святі та порекомендувала журналістам звернутися до пресслужби. ВАКС у відповідь на запит повідомив, що дійсно увечері 23 грудня Танасевич відвідала інститут. Однак, у суді заявили, що вона приїхала до вишу «для обговорення організації онлайн-лекцій для студентів». А саме обговорення нібито було призначене на 18:00.

Директор інституту Василь Фелик стверджує, що не знає про проведення суддівської вечірки на території інституту. Також, пише видання, він плутався у деталях, коли саме приїхала глава ВАКС до вишу. На запитання, що увечері 23 грудня на території закладу робив Вовк, директор Фелик сказав, що «будь-хто може ходити територією інституту, вона відкрита для відвідувачів».

При цьому, журналісти зауважують, що наступного дня після надсилання запиту до ВАКС, на сторінках суду та інституту майже синхронно з'явилися анонси онлайн-лекцій, у яких візьме участь Танасевич.

Вже після публікації розслідування у ВАКС продовжили стверджувати, що 23 грудня відбулася робоча зустріч Танасевич та директора інституту Фелика зі «студентським самоврядуванням», за результатами якої домовилися про проведення циклу онлайн-лекцій із суддями ВАКС.

У суді додають, що «регулярно» проводили зустрічі зі школярами та студентами та продовжують робити це надалі.

Щодо репортажу журналіста одного з видань про «перебування» Голови Вищого антикорупційного суду Олени Танасевич на…

Posted by Вищий антикорупційний суд on Thursday, January 14, 2021

10 січня ЗМІ оприлюднили фото відпочинку Тупицького у Дубаї. Зазначалося, що він відпочиває у готелі Kempinski Palm Jumeirah, де добова оренда становить понад 300 тис. грн.

В КСУ прокоментували відпочинок Тупицького та назвали його зарплату за грудень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: